Η ιστορία του σχολείου μας

Filed in Ιστορία by on 2 Αυγούστου 2023

Το 3ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1985 σε μια διώροφη μονοκατοικία ιδιοκτησίας Πετρίδη, απέναντι από τον Ι.Ν. της Αγ. Αναστασίας Περισσού με Διευθυντή τον κ. Παναγιώτη Κοκκινόπουλο και υποδιευθυντή τον κ. Αθ. Δραζιώτη. Λειτουργούσε σε διπλή βάρδια πρωί – απόγευμα και κάποιοι καθηγητές είχαν πρόγραμμα τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και της 3-4 ώρες της απογευματινής δηλ. 11.30 με 16.30. Η μονοκατοικία διέθετε ένα δώμα – πλυσταριό, όπου έκανε μάθημα η ονομαζόμενη τότε 5η δέσμη. Το δε μάθημα της γυμναστικής γινόταν …στο προαύλιο-πλατεία της Αγίας Αναστασίας.

Το 1992 το σχολείο συστεγαζόταν με το 4ο Γυμνάσιο στο νέο κτήριο που κατασκευάστηκε απέναντι από την είσοδο του άλσους Βείκου και κάτω από τον υδατόπυργο της ΕΥΔΑΠ στην οδό Δεμιρδεσίου121. Ως Διευθύντρια την εποχή εκείνη υπηρετούσε η κ. Λάττα Ελένη και ως υποδιευθυντής ο κ. Καναρίδης Πέτρος.
Σε 4 χρόνια κτίστηκε με αυτεπιστασία του Δήμου δίπλα ένα νέο κτίριο όπου μετεγκαταστάθηκε το Λύκειό μας με διευθυντή τον κ. Πολύταρχο Νίκο και υποδιευθυντή τον κ. Μιχελιουδάκη Απόστολο.

Το 1996 διευθυντής διετέλεσε ο κ. Καραμάνης Ηλίας και υποδιευθυντές οι κ.κ. Μιχελιουδάκης Απόστολος και Χατζάκης Εμμανουήλ.
Το 2000 τη διεύθυνση ανέλαβε ο κ. Χατζάκης Εμμανουήλ ενώ την υποδιεύθυνση ο κ. Δράκος Ιωάννης. Το επόμενο έτος την υποδιεύθυνση ανέλαβε η κ. Ζαρούλα Χρυσάνθη.
Από το 2007 διευθυντής του Σχολείου μας είναι ο κ. Καναβός Μιλτιάδης και υποδιευθυντής ο κ. Μιχελιουδάκης Απόστολος.

Tags:

Comments are closed.