Μικρό ιστορικό

Filed in Βιβλιοθήκη by on 3 Αυγούστου 2023

Η σχολική βιβλιοθήκη του 3ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας ξεκίνησε τη λειτουργία της από το σχολικό έτος 1988-89 στο χώρο του σημερινού 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας (αίθουσα καθηγητών/τριών). Αριθμούσε 850 τίτλους βιβλίων και περιοδικών και για μία δεκαετία στελεχωνόταν από ομάδα καθηγητών/τριών που εργαζόντουσαν εθελοντικά.

Το 1999 μεταφέρεται στο σημερινό της χώρο και εντάσσεται στο εθνικό πιλοτικό πρόγραμμα σχολικών βιβλιοθηκών που αναλαμβάνει το ΕΙΝ (Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας). Εξοπλίζεται με 4500 τίτλους βιβλίων/περιοδικών και σύγχρονα για την εποχή εποπτικά μέσα (ηλεκτρονικοί υπολογιστές , βίντεο, τηλεόραση, προβολέας σλάιντς, ραδιοcd, σειρά εκπαιδευτικών DVD και μουσικών CD.) Για μια τριετία 1999-2002 διορίζεται ως αναπληρώτρια η βιβλιοθηκονόμος Αλεξάνδρα Τριάντη η οποία οργανώνει και ταξινομεί με ιδιαίτερη επιμέλεια το υλικό της βιβλιοθήκης.

Από το 2005- 2009 αναλαμβάνει καθήκοντα υπεύθυνης βιβλιοθήκης η φιλόλογος Σοφία Κυριακού, η οποία οργανώνει πλήθος πολιτιστικών προγραμμάτων στο χώρο της βιβλιοθήκης (επισκέψεις συγγραφέων, επιμορφωτικά σεμινάρια, εκθέσεις βιβλίου).

Από το 2010 και μέχρι σήμερα, συνεχίζει να λειτουργεί από ομάδα καθηγητριών /ών και πρόσφατα από ομάδα μαθητών, με αρκετές ελλείψεις, κυρίως σε νέους τίτλους βιβλίων, ξεπερασμένο πλέον τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά με κέφι και αισιοδοξία για το μέλλον.

Tags:

Comments are closed.