Καθηκοντολόγιο ΓΟΝΕΩΝ – ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ.

Καθηκοντολόγιο Γονέων-Κηδεμόνων

Οι γονείς-κηδεμόνες οφείλουν:

  1. Να φροντίζουν για την έγκαιρη προσέλευση των παιδιών τους στο σχολείο το πρωί και να ενημερώνουν τον Διευθυντή για δικαιολογημένη καθυστέρησή τους.
  2. Να ενημερώνονται από το προσωπικό τους e-mail για τις απουσίες των παιδιών τους, οι οποίες σε σύνολο δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 114 χωρίς πλέον να υφίσταται ο διαχωρισμός δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων.
  3. Να προσκομίσουν, κατά την εγγραφή του μαθητή, το από το νόμο προβλεπόμενο ιατρικό ιστορικό δελτίο του μαθητή, συμπληρωμένο από τον οικογενειακό γιατρό τους, και να ενημερώσουν τη Διεύθυνση του σχολείου για τυχόν ειδικά προβλήματα υγείας του.
  4. Να ενημερώνονται από τους καθηγητές σε καθορισμένες ώρες και ημέρες όπως ορίζονται από τη Διεύθυνση .
  5. Τέλος, οφείλουν να επιστρέφουν στο σχολείο υπογεγραμμένη την έγκρισή τους, με υπεύθυνη δήλωση, για τη συμμετοχή του μαθητή σε εκπαιδευτικές επισκέψεις, σχολικές εκδρομές ή άλλες δραστηριότητες.

Επίσης πρέπει να επισημανθεί ότι:

  1. Απαγορεύεται στον χώρο του σχολείου η χρήση φωτογραφικών μηχανών από τους μαθητές καθώς επίσης και η δημοσίευση φωτογραφιών/βίντεο στο διαδίκτυο.
  2. Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους χώρους του σχολείου (συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού τσιγάρου).
  3. Απαγορεύεται η χρήση κινητού τηλεφώνου. Ο μαθητής σε έκτακτες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιεί τα τηλέφωνα του σχολείου.
  4. Η απαλλαγή για το μάθημα των θρησκευτικών για αλλόδοξους, ετερόδοξους και λόγω συνείδησης μαθητές, γίνεται με δήλωση των δυο κηδεμόνων και εντός πέντε εργασίμων ημερών από την έναρξη του σχολικού έτους.

Οι γονείς και κηδεμόνες είναι εκ του νόμου υπεύθυνοι για την επιμελή επίβλεψη των ανηλίκων μαθητών.

Comments are closed.